This is an example of a HTML caption with a link.

Jaume Ginard Genovard

"Jo no em cansaría mai de cantar damunt una era"


Editat i produït per : DIGITALS PRO - Referència DP 127
Format: CD amb llibret o Arxius Digitals d'Alta Ressolució. P.V.P 15€.

 

Forma de pagament : Tranferència de Banc o PayPal. Informació i comandes: info@digitalspro.com

 

CREDITS

"Aquesta es una producció d’investigació i recuperació que forma part de la col·lecció Sons D’una Illa i completa la trilogia de gravacions històriques juntament amb “Tonades i música de Llevant” l’amo Antoni Fai i la de Madò Buades i la seva Colla a “Sa Pobla”, amb la que pretenem recuperar la manera de fer d’una generació ja desapareguda i que junts mantingueren un repertori i unes melodies úniques de la nostra música popular.

 

JAUME GINARD GENOVARD


De malnom Butler. Va néixer a Artà el 1905. Va anar a escola fins a dotze anys i després es va llo­gar com a missatge. Va estar a diverses possessions —So n'Eixut, sa Granja, Son Sureda, Can Coves, sa Torre, na Maians, sa Font—, on va fer feina sobre­tot de pareller. Va acabar de pagès a ses Coves, propietat seva. Membre fundador de l'Agrupació Socialista Artanenca, en va ser vocal i vicesecreta­ri durant la Segona República. El 1932 es va casar amb Sebastiana Bisquerra Roig.
Com li agradava dir a ell mateix, «els Butlers ja ve­nien de raça de fer cançons», una asseveració amb la qual justificava la seva afecció a la literatura tra­dicional. Alguns germans seus destacaren com a glosadors —sobretot el seu germà Joan— i se'n poden trobar composicions al Cançoner popular de Mallorca i a Sexe i cultura a Mallorca: el cançoner. Ocasionalment, ell també va fer gloses: és l'autor de la glosada 'Lo que t'he contat és poc...' i d'altres composicions més breus.

La importància de Jaume Ginard, però, no es troba tant en la seva condició de poeta ocasional com en la seva condició de memoritzador, dipositari i transmissor d'un llegat cançonístic, narratiu i mu­sical que va heretar, en bona part, dels antece­dents familiars. Jaume Ginard és una de les darre­res baules en el procés de transmissió d'aquest llegat literari i musical de la nissaga dels Butlers. Va morir a Artà el 1998.(*els àudios s'obren en una nova finestra; per escoltar-los el vostre navegador ha de permetre els popups del nostre web)

- 01 TONADA DE LLAURAR
- 02 TONADA DE SEGAR
- 03 TONADA DE SEGAR
- 04 TONADA DE BATRE
- 05 TONADA DE BATRE
- 06 TONADA DE FER OLI
- 07 TONADA D'EXSECALLAR
- 08 VOU-VERIVOU
- 09 MATEIXA I COPEO
- 10 NO N'HI HA CAP DE SIMBOMBER...

- 11 DIA OCHO DE FEBRERO...

- 12 ERA UNA JOVEN FRANCESA...

- 13 UNA TARDE DE GRIS PRIMAVERA...

- 14 LO QUE T'HE CONTAT ES POC...

- 15 NA GARROVERA

 


© Digitals Pro. C/Corb 21, 07181. Mallorca | Tel. +34 971 700 861 | Mòbil +34 629 302 135 | toni@digitalspro.com

Disseny web: Lluís Fernández